Stories & Cases

Binnenkort nieuwe AI-functies in Performance Max-campagnes

Google’s Performance Max-campagnes: Een Nieuwe Stap in AI-gedreven Advertenties.

Datum: 23 februari 2024


Google heeft aangekondigd dat het zijn Performance Max-campagnes gaat verbeteren met nieuwe AI-functies. Deze functies, die eerder waren aangekondigd, worden vanaf maart beschikbaar in de Verenigde Staten en komen ook naar Nederland.


Over Performance Max

Google Performance Max is een geautomatiseerd campagnetype binnen Google Ads. Het maakt gebruik van de kracht van Google’s machine learning om meer conversies te genereren over alle Google-platformen.


Performance Max biedt adverteerders de mogelijkheid om meerdere advertenties tegelijkertijd te beheren vanuit één centrale locatie. Het combineert slimme bied- en targetingfuncties in één enkele, doelgerichte campagne die zich uitstrekt over het hele Google-netwerk.


Afbeeldingen genereren met AI

Een van de belangrijkste verbeteringen is de mogelijkheid voor adverteerders om tekst en afbeeldingen te genereren met behulp van AI. Dit betekent dat adverteerders nu in staat zijn om hun advertenties sneller en efficiënter te creëren.


Bovendien krijgt de image editing-functie een technische upgrade naar het Imagen 2-model. Dit model stelt adverteerders in staat om achtergronden te genereren waarop mensen staan die niet te identificeren zijn. Als de adverteerder bestaande afbeeldingen heeft die goed presteren in Performance Max-campagnes, kan het Imagen 2-model daar straks nieuwe, vergelijkbare afbeeldingen bij genereren. Dit betekent dat adverteerders in staat zullen zijn om niet-bestaande afbeeldingen te ontwikkelen.


Tekst genereren met AI

Een andere belangrijke AI-functie is asset generation. Deze functie stelt de adverteerder in staat om de AI opdracht te geven om tekst voor een reclame te genereren. Hoewel deze functie momenteel alleen in het Engels beschikbaar is, zal deze binnenkort ook in andere talen, waaronder Nederlands, beschikbaar zijn.


Bovendien krijgt asset generation een upgrade met de toevoeging van Gemini, het nieuwste AI-model van Google. Dankzij deze technische verbetering kan asset generation op verzoek ook lange koppen en sitelinks genereren, wat de adverteerder tijd moet besparen.


Delen van advertentievoorbeelden

Vanaf maart maakt Google het ook mogelijk om een voorbeeld van een Performance Max-campagne te delen via een link. Iedereen met toegang tot die link kan de campagne alvast bekijken, wat het makkelijker moet maken om feedback te geven. Het delen van de link werkt ook als de ontvanger geen Google Ads-login en/of geen inloggegevens heeft.


De rol van menselijke input

Ondanks deze AI-verbeteringen benadrukt Google dat menselijke input nog steeds belangrijk is om een creatieve campagne tot stand te brengen. Het bedrijf ontwikkelt de AI-vernieuwingen met zijn eerder gepubliceerde AI Principles in het achterhoofd. Zo zijn door AI gegenereerde afbeeldingen voorzien van een door Google ontwikkeld watermerk, om andere techpartijen en de gebruiker duidelijk te maken dat de afbeelding niet echt is.


Deze nieuwe functies markeren een belangrijke stap in de evolutie van AI-gedreven advertenties. Met deze verbeteringen kunnen adverteerders nu efficiënter en effectiever werken, terwijl ze nog steeds de controle behouden over hun creatieve proces. Het is een spannende tijd voor de wereld van digitale marketing, en we kijken uit naar de verdere ontwikkelingen op dit gebied.


Bron: Adformatie.nl

Algemene voorwaarden|Privacy verklaring