Stories & Cases

Google vs ChatGPT

Google gaat de strijd aan met ChatGPT

Datum: 23 januari 2023


Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin zijn van plan om meer dan 20 AI-producten te lanceren, waaronder een soort Google-gemaakte ChatGPT waarmee je kunt 'chatzoeken'.


Dit is een reactie op de groeiende populariteit van ChatGPT, die vaak als een soort nieuwe Google wordt beschouwd. Er zijn echter ook veel tegengeluiden, omdat sommige mensen bang zijn dat kunstmatige intelligentie hun banen zal overnemen. Google was oorspronkelijk bang dat het te snel uitrollen van zijn AI-tools schadelijk zou zijn voor de reputatie van het bedrijf, maar het gaat er nu blijkbaar toch wat meer vaart achter zetten om te zorgen dat het snel mee kan komen met de rest.


Google wil een eigen chatbot ontwikkelen die gebaseerd is op ChatGPT, maar met een nadruk op juiste feiten en veiligheid. Er zal ook aandacht worden besteed aan het verwijderen van onjuiste informatie, zodat deze niet opnieuw wordt gepresenteerd.


We zullen moeten wachten tot de Google I/O-conferentie om meer te weten te komen over de nieuwe chatbot van Google en hoe het zal bijdragen aan de verbetering van de manier waarop we informatie verkrijgen en communiceren.


Bron: DutchCowboys

Meer weten over Google of ChatGPT?

Laat van je horen.
Algemene voorwaarden|Privacy verklaring