Stories & Cases

Toekomst Google Analytics staat onder druk

Italië gaat het gebruik van Google Analytics verbieden

Datum: 24 juni 2022

Geschreven door: Ruud


Italië gaat het gebruik van Google Analytics verbieden

De toekomst van Google Analytics komt steeds meer onder druk te staan. De Italiaanse privacytoezichthouder oordeelt dat Italiaanse websites geen gebruik meer mogen maken van Google Analytics omdat de software gebruikersgegevens doorstuurt naar de Verenigde Staten. Hiermee schendt Google Analytics de Europese privacywetgeving.


"Het oordeel van de GPDP staat niet op zichzelf. Privacytoezichthouders uit Frankrijk, Noorwegen, Duitsland en Oostenrijk oordeelden in de afgelopen maanden al dat Google Analytics niet voldoet aan de Europese privacywetgeving. De Nederlandse toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens moet zich nog uitspreken over het onderwerp."


Hoe nu verder?

Het ziet ernaar uit dat óf Google zeer ingrijpende maatregelen moet gaan treffen óf dat website-eigenaren moeten overstappen op privacy-vriendelijke alternatieve analysesoftware. Op dit moment oriënteren wij ons op verschillende alternatieven, mocht hier in Nederland ook een verbod op Google Analytics komen. Uiteraard houden wij deze ontwikkelingen nauw voor onze klanten in de gaten.


Het hele artikel

Meer weten over dit onderwerp? Lees het hele verhaal op Adformatie.nl. 
Meer weten over het gebruik van Google Analytics?

Kom in contact
Algemene voorwaarden|Privacy verklaring