Stories & Cases

#GROEIMERKEN campagne voor Square Tegelwerk

Big Idea voor Square Tegelwerk: "Tegels maken het huis!"

De opdracht was helder: zorg dat de mensen in de regio Kampen aan ons denken als ze tegels nodig hebben voor hun badkamer, woonkamer, hal of toilet. Een merkcampagne dus voor Square Tegelwerken. 

De merkcampagne is opgezet vanuit het inzicht dat mensen het belangrijk vinden om een eigen stijl te creëren, maar wel volgens de trends van dit moment. Ze willen een eigen touch geven aan het huis. En dat begint met de basis, het kiezen van de juiste tegels. Een tegel is een belangrijke sfeerbepaler en startpunt voor iedere ruimte.

De pay-off "Tegels maken het huis!"
De bovenstaande pay-off speelt met het spreekwoord "Kleren maken de man." Hetzelfde geldt voor de tegels, die geven een badkamer of hal uitstraling en bepalen de sfeer. Ga je renoveren, dan start je altijd met het uitzoeken van de tegels. Met tegels maak je het naar jouw smaak, jouw stijl, jouw huis. De hoofd pay-off is ook weer door vertaald naar iedere ruimte in het huis. "Square Tegelwerk, tegels maken de badkamer!" en "Square Tegelwerk, tegels maken de woonkamer!" Een pay-off die opvalt, makkelijk onthoud en dus snel zorgt voor herkenbaarheid.

Campagnebeelden en middelen
Maar wat maakt bij mensen nog meer een eigen huis een thuis? Het wordt jouw huis waar je je goed voelt. Waar je lekker baddert, samen tandenpoetst of de hond in bad doet voor een wasbeurt. Alle taferelen die in huis plaatsvinden zijn visueel gemaakt in de verschillende communicatiemiddelen met hashtag #tegelsmakenhethuis. Deze pay-off en de bijbehorende visuele elementen zorgen ervoor dat Square Tegelwerk niet overkomt als prijsstunter, maar het vooral gaat om stijl, kwaliteit en dat je je goed voelt in je huis.

De communicatiemiddelen die zijn ingezet zijn onder andere online en offline ads in lokale media, Facebook en Instagram posts en advertenties. Daarnaast is de campagne ondersteund met een lokale Google Ads zoekcampagnes. Naast een enorm bereik in de regio hebben we ook zeer gericht verkeer getrokken naar de showroom van Square Tegelwerk wat resulteerde in een overvolle agenda met afspraken. 

 

Over Square Tegelwerk

Bij Square Tegelwerk komen de werelden van stijl en vakmanschap letterlijk in één familie samen. De showroom wordt gerund door twee spontane zussen met verstand van zaken en die op de hoogte zijn van de laatste trends. Met gevoel voor stijl helpen ze mensen bij het zetten van hun eerste stap naar hun nieuwe vloer of wand: het uitzoeken van de juiste tegel op basis van persoonlijke smaak en de nieuwste trends. Het vakmanschap, het tegelzetten, zijn de dagelijkse werkzaamheden van vader en zoon. Vakmannen die met oog voor detail alleen voor het mooiste resultaat gaan en die netjes en snel werken.

Ga jij ook voor een #GROEIMERKEN campagne?

Neem contact op
Algemene voorwaarden|Privacy verklaring